Valparna 12dagar

Nu är det några som har öppnat ögonen och småkikar lite!! Sååå söta.
De väger nu runt 200g förutom Bruno som väger 270g. Lilla klumpen hehe..
Lägger upp kort tagna idag, lite svårt att se nån skillnad på de svarta men ändå.

"Bruno"


Svart med vita tassar


Svart med vitt i pannan och en vit fot. Jag kikar lite :)


Jag är svart


Goda nyheter

Äntligen verkar det vända här hemma! Barnen är på bättringsvägen. Theo är inte lika dålig längre, dock lite förkylning kvar. Amanda är också på bättringsvägen. Hostar inte lika mycket längre. 
Idag kom de hem till oss och vägde Theo. Han väger nu 4880g och har gått upp ca 400g på 8dagar, och det trots att han varit sjuk och sovit en hel del. Han börjar bli stora killen :) På torsdag blir han 1månad.

Valparna är nu 11dagar gamla och vi väntar ivrigt på att de ska öppna ögonen. De växer så det knakar. Bonnie sköter sig exemplariskt! Jag har fått frågan vad de är för ras. De är av rasen chihuahua men de kommer inte att ha någon stamtavla. Det är 2 killar och 2tjejer. Är det nån som är intresserad av att köpa nån av dem så hör av er. Det är ingen av dem som är tingad än. Kommer lägga in nyare kort på dem här så fort jag får tid.


Akuten och en massa läkarbesök

Som vanligt har det blivit en massa resor till akuten fram och tillbaka. Viggo och Vilmer har varit riktigt dåliga med allt från kräkningar till feberfrossa och hemsk hosta..Och nu sist även Theo. Måndag kväll åkte vi in till akuten med alla barnen där alla utom Vilmer fick penicillin mot öroninflammation. Inte Theo heller för honom tittade de inte ens på, även fast jag sa att han börjat rossla, hosta och var förkyld. Så vad händer då...Jo nästa dag är Vilmer ännu sämre och vi ringer vårdcentralen och får komma dit. Då får även han penecillin mot öroninflammation. Senare samma kväll blir vi tvungna att åka in till akuten igen med Theo som rosslar och hostar ordentligt. Där blir han inlagd över natten för misstänkt rs-virus. Han får inhalera och får på så vis hjälp med andningen. Om läkarna bara kunde sköta sitt jobb ordentligt när man väl är där på akuten så skulle man ju slippa åka fram och tillbaka flera gånger. Menar hur kul är det att sitta på akuten flera timmar med alla barnen??!
Sjukvården blir allt sämre..tyvärr..
 Dagen efter är Viggo och Vilmer ännu sämre och får åka in till akuten igen. Där får de träffa en barnläkare och inhalera igen. Även de har rs-virus och får mer medicin utskrivet.
Oscar mår bra som tur är. Penecillinet hjälpte snabbt på honom. Lite ljus finns det i tillvaron :)
Idag blev vi kallade på återbesök till barnkliniken med Viggo,Vilmer och Theo och där fick de återigen inhalera. Nu är de uppe på benen iaf så vi hoppas det vänder nu!! Rs- virus är ingen hit..
Nu har förkylningen hoppat vidare över på Erik min mamma och mig..nån som vill komma på besök kanske??hehe..

Valparna

Bonnie fick 6st valpar den 19 mars varav 2st dog.De väger mellan 75-110g.








Hembesök av bvc och vägning

Idag fick vi hembesök av bvc där vi passade på att ta en vikt. Han väger nu 4020g , vilket innebär att han gått upp 270g på 4dagar. De brukar gå upp 200g i veckan så nu kan vi pusta ut. Allt ser bra ut. Han ska vägas om 1v igen.






Fler kort


Theo och mormor

Stolt pappa

Vilmer

Viggo

Stolt storasyster


Stolt mamma :)


Bebislycka

Nu är Theo 5dagar gammal och vi svävar fortfarande uppe bland molnen och bara njuter. Erik har ju sina 10 pappadagar hemma nu så än så länge är det någolunda lugnt. Jag kan ta mig tid att sitta med Theo och fokusera på amningen. Är dock medveten om att det snart är dags att landa och att vardagen kommer ikapp. Måste försöka få till rutiner för att få allt att fungera.
Men än så länge så är det fokus på amningen som gäller för min del. Theo äter varannan timma dygnet runt och mellan det så bajsar han :) .
Häromdagen när Oscar vaknade var det första han sa: Mamma Theo..sen sprang han in till mig. (Jag sover i Amandas rum nu i början för att inte väcka de andra) . Oscar är riktigt fascinerad av Theo. Han ger honom gossedjur, nappar, mat och vill till och med dela sitt godis med honom.
Viggo och Vilmer däremot har inte visat så mycket intresse. De kommer fram och tittar lite men inte mer. Det kanske kommer så småningom.
Igår var vi i Katrineholm på BB hemvård där de undersökte Theo och tog Pku prov. Allt såg bra ut.
Nu blir det lite fler kort.

Jag har hittat tummen!!





Nu har Theo anlänt!!

Igår den 4mars klockan 12.49 föddes våran Theo.
3785g och 53cm lång.
Allt gick bra och snabbt. Värkarna började 05.00 på morgonen och vi kom in till förlossningen vid halv 10 och då var jag öppen 5cm och värkarna kom allt tätare och blev allt värre. Runt klockan 11 var det meningen att jag skulle få epidural men narkosläkaren valde att sätta en spinalblockad istället eftersom jag då var öppen nästan 9cm redan. Men effekten uteblev och jag fick i stort sätt klara mig med lustgas. Men ut kom han och vi mår bra allihop trots att han hade navelsträngen virad 2varv runt halsen. Men det löste de duktiga barnmorskorna fint och snabbt fick de igång hans andning.
Nu sitter vi här hemma och myser med våran nya familjemedlem :)



RSS 2.0