Gott Nytt År!!



Viggo&Vilmer







Vilmer

Bröderna McGeough
Dubbelt upp..

kaffe latte

Japp nu har jag äntligen min lattemaskin. Hittade en expresso/latte och kaffemaskin till ett riktigt bra pris på elgiganten. Erik testade den förut och gjorde en latte till mig och det var inte helt fel. Imorrn ska han få visa och lära upp mig.
Igår åkte Jim och Jane hem. Gud vad tomt det blev här hemma. Miss you already...

Nu har vi plockat bort allt julpynt här hemma och bytt gardiner. Nu väntar vi på våren.
Annars är allt som det brukar här. Alla dras vi med denna ihärdiga förkylning som inte vill ge sig.

Kastar in ett kort från Viggos första bad. Inte världens bästa kort kanske för han tyckte faktist det var rätt skönt, men det ser ju inte ut så på denna bild. Men på alla de andra korten visar han ju snorren o det funkar ju inte. Elle hur!?? Haha


Min syrra har skaffat sig en så himla söt kattunge. Vi var och lekte med den igår. Norton heter han.

Man blir ju helt såld.

Vilmer och jag

Nu har jag precis bytt och matat klart Viggo och han somnade direkt när jag la ner honom bredvid mig i sängen. Farmor Jane matade Vilmer här för en stund sedan medans jag pumpade men han ligger fortfarande här och kikar lite. Är nog godnatt för honom med strax skulle jag tro.
Det är en hel procedur innan sängdags för min del, inte bara att gå och lägga sig inte. Måste blanda ersättning så det räcker hela natten, ta in blöjor och tvättlappar, nappflaskor, pumpsaker, vatten, och amningsinlägg in till nattduksbordet. Allt för att slippa gå upp i onödan under natten. Vill inte springa runt i huset och väcka någon i onödan.
Idag vägdes killarna igen. Viggo vägde hela 2980g så snart en 3 kilos klump :) och Vilmer vägde 2780g. De har gått upp 200g på 3,5dag så nu blir det inga fler hembesök innan den 5januari då vi ska till sjukan för en ögonundersökning igen. Då blir det även utskrivning. Sen blir vi inskrivna på BVC här i Flen.

Igår hade vi besök av Eriks bror Peter med familj. De hade varit i Stockholm och firat jul och passade på att titta förbi på vägen hem till Vänersborg igen. Trevligt.
Peter och Viggo
 Susan och Vilmer

En sak jag tänker allt oftare på är hur F...N ska vi kunna skilja på Viggo och Vilmer när vi klipper av bandet från BB som Vilmer har runt foten!? Tänk om vi förväxlar dem...Måste hitta på nåt. Måla en nagel på nån av dem kanske. Gäller att komma ihåg på vem man målar då bara. Haha. Har ju redan hänt ett par ggr att vi förväxlat dem och kommit på detta vid blöjbyte då vi sett bandet runt foten på Vilmer.

Vilmer is still going strong.. Han ligger och kikar än. Nattuggla eller så kan han ihelt enkelt nte få nog av synen av sin mamma  :D

Idag har Oscar varit en riktig going. Inte alls hostat mycket. Jag har kunnat leka lite mer med honom idag då Jane och min mamma har hjälpt mig med Viggo och Vilmer. Erik jobbade ju.
Hittade en pepparkaksdräkt som jag tråcklade på honom.
Den passade fint tyckte han förutom hatten då som inte var så poppis. Han vill ju bara ställa sig upp nu mer så här är när jag försökte ta ett kort på honom.


Nu har Vilmer sagt godnatt och det gör även jag. Natti


Kort från Julafton

Så var julafton redan förbi och juldagen kommen. Vi hade en mycket trevlig dag igår!

Runt 14 tiden satt vi till bords för att smacka i oss av den goda julmaten vi dukat fram. Allt från janssons till kållåda.



Klockan 15 dök han upp...

Den efterlängade tomten.
Oscar blev inte alls rädd som vi trodde utan han brydde sig inte så mycket, Bonnie däremot förde ett himla liv. Hon satte sig i Idas knä för att söka lite tröst och morrade och skällde.


Med lite hjälp av mamma och pappa så fick Oscar öppnat sina paket. Han fick kläder, bilmatta, bilar, hakklappar, klossar, lego, gåstol. sparkbil och en hel del till.

Amanda fick hur mycket julklappar som helst. Hon fick allt från bratz till radiostyrd bil.
Erik fick en svart stickad tröja och jag fick ett silverhalsband med barnens namn ingraverade. Jättefint! Ska sätta in bild på det sen. Vi har även köpt Wii Fit åt oss båda.

Viggo och Vilmer fick en massa kläder, åkpåsar och gossedjur mm.
De fastnade även på bild i olika famnar under kvällens gång...




Även Oscar fastnade på bild..




Dagen avslutades först med ett syskonkort..


Och sedan ett familjekort..



Förväntansfull

Snacka om att stora tjejen är spänd inför morgondagen. Hon har svårt att sova och håller på och slår in det sista paketet för fullt.
Igår kom Eriks mamma och pappa hit. De ska fira jul med oss och stannar några dagar. Mycket trevligt.
På julafton kommer min mamma, min bror och hans tjej, min pappa och min syster. Min moster skulle ha också ha kommit men det blir nog inte så med tanke på att vi är sjuka här. Eller ja, Oscar är förkyld och hostar och Erik låg sjuk i förrgår. Jag,Viggo, Vilmer och Amanda är på benen och frisk än så länge. Peppar, peppar...

I måndags var det dags för vägning igen för killarna. Viggo hade gått upp till 2728g och Vilmer 2598g så nu tog vi bort sonderna för 2:a gången. Håller tummarna för att det ska funka. Men det har gått bra hittills. De äter jätteduktigt och vi matar dem med flaska så vi har koll på hur mycket de får i sig. Har också börjat ge tillägg eftersom de äter mer än jag hinner pumpa.

Idag var jag och min mamma i Katrineholm. Hon skulle till banken så vi packade in alla barnen i bilen och åkte en sväng. Passade på att äta en bit också. Erik och hans mamma och pappa var i Eskilstuna och fixade de sista julklapparna. Man var ju inte ensam på stan om man säger så...

JAG OCH MIN FAMILJ ÖNSKAR ER ALLA EN RIKTIGT GOD JUL !!



Eriks syster Louise
 Slagen hjälte



Uppdatering

Som rubriken lyder så tänkte jag sammanfatta det som hänt i veckan.
I måndags så hade vi hembesök från neonatalen som vanligt och då hade killarna gått ner i vikt så vi fick sätta tillbaka sonderna för att kunna ge dem extra mat. Vi ammar fritt och ger 40ml/3ggr om dagen i sond. Annars var allt bra med killarna.

Igår var jag och twinsen på Tuna park och handlade julklappar med Marita. Fick köpt åt de flesta. Hittade också kläder åt alla barnen att ha på julafton. Amanda fick en jättefin klänning med glitter på. Kommer såklart sätta in kort från julafton här sen.
Nu återstår bara kläder åt mig, men det blir nog som vanligt att jag tar på mig nåt från garderoben ..

Och så lilla Oscar...Han är sjuk och har skrikit några nätter nu och haft 38.5 i feber. Igår var han och Erik först till barnkliniken i Eskilstuna på förmiddagen. Där sa de att det inte var nåt så de fick åka hem utan nån åtgärd. Väl hemma igen så blev Oscar sämre och skrek o skrek. Efter rådgivning med sjukvårdsupplysningen fick de åka tillbaka till akuten i Eskilstuna och träffa barnläkare igen. Då såg de att han hade ont i halsen och fick smärtstillande. Det blev lite bättre men det har varit en orolig natt igen. Hoppas det ger sig.
Vi ska också utesluta mjölkprodukter för hans del och se om hans mage blir bättre.

Idag hade vi hembesök av neonatalen igen för att kolla killarnas vikter igen. De står nu stilla i vikt så de hade inte rasat iaf, Tur det. De får behålla sonden och vi fortsätter att amma fritt och sondar i 40ml dagtid efter varja amning.
De är nu i v37. Men med tvillingar så räknar man bak en vecka så det kan förklara varför de inte är mogna att klara amningen ännu. De är för svaga helt enkelt.
Erik och Oscar skjutsar min syster Marita till djursjukhuset i Katrineholm. Hennes katt är dålig.
Själv har jag precis matat klart Viggo o Vilmer och ska försöka vila lite innan de vaknar. Köpte en bärsjal igår också som jag ska prova sen. Mysigt :)

Nya vagnen

Slänger in en bild på tvillingvagnen vi köpt.

Den har en syskonsits längst fram som ni ser. Jättesmidigt.
Sitter och tittar på Idol. Tror Kevin vinner..va tror ni??

Snö i massor.

Vilken start på denna dag! Oscar hade riktigt svårt att sova i natt, han snurrade runt och ville absolut inte sova. men sen så somnade han skönt och jag fick sova lite oxå. Dessan har alt att sova på madrassen i Oscars rum så hon får lite lugn och ro, om det går med tvillingarna som vill ha mat hela tiden. <önskar jag kunde hjälpa henne men det är lite svårt för mig att amma. Klockan ringde och jag tänkte att Oscar sover så då kan han ligga kvar i sängen medans jag väcker Amanda. Joho du säkert. Hörde ett duns och ett skrik och Oscar hade ramlat ur vår säng. Nu har han en bula i pannan. Vi ska till BVC idag och kolla vikten på tvillingarna. Tror vi måste sätta dit sonden på Vilmer igen då han inte äter så mycket på dagarna utan sover mest. Dom ska ju äta varannan till var tredje timma.
Vi skulle åkt till Eskilstuna och babyproffsen för att skaffa en mjuklift till vagnen men det snöar så jäkligt så det är bättre att låta bli. Vi har fått ganska mycket snö inatt. Idag kommer min syster hit på besök och ska vara här hela helgen det ska bli riktigt kul. Så jag ska åka till Katrineholm och hämta henne ikväll, mitt under stundande idol final. Att det överhuvudtaget finns folk som inte kollar på detta underbara program, hahaha.

Nä nu ska jag lägga grinolle och se om han vill sova. han är ganska trött nu. Och sen blir det en kopp the.


Eskilstuna

Blev en sväng till Eskilstuna idag igen. Vaknade inatt av att Viggo hade dragit ut sin sond. Jippie tänkte jag, Hade absolut ingen lust att åka till sjukhuset mitt i natten för att sätta dit en ny sond och någon brådska var det ju inte eftersom jag ammade dem båda hela natten så mat fick de ju. Blev inte mycket sömn för min del inatt då de vaknade OFTA för att amma, men det var jag förberedd på redan innan de kom.
Runt kl 10 var vi på sjukan för att få en ny sond ditsatt men det blev ändrade planer.
Vi vägde Viggo innan och efter att jag ammat honom och det visade sig att han fick i sig 30ml som är helt ok så vi drog ur sonden på Vilmer också för att sluta sonda och bara amma.  Så nu håller vi tummarna!
Efter detta tog vi en sväng till babyproffsen och där hittade vi en tvillingvagn som vi köpte. Lägger in kort på den imorrn. Så nu blir det till att lägga ut en annons på trillingvagnen. Kanske inte helt lättsåld men gör ett försök.
Oskar vaknade nu vid 21 precis när Erik gjort scones och det är inte lätt att få honom att somna igen. Man får köra och köra han i vagnen..Tar timmar..
Amanda sover iaf och pojkarna med än så länge.
Imorrn får vi hembesök av en sjuksköterska för att kolla till tvillingarna här hemma. Klockan 9 också. Morgonpigga jäklar haha ;)

trött, trött, trött

Som rubriken lyder så är vi alla trötta idag, men vi har fått en hel del gjort här hemma iaf.
På förmiddagen åkte vi till Willys i Katrineholm och storhandlade. Köpte bland annat kroppkakor som vi åt till lunch, Mumma!
Min mamma (Pirjo) var här och hjälpte oss med barnen idag så vi kunde få lite gjort här hemma så vi passade på att dammsuga och torka golvet här uppe och fixa iordning där nere. Röjde lite i pelletsrummet och Erik lade golv. Det går framåt. Har satsat på ett "relaxrum" utanför bastun.

Oscar är helvild nu om dagarna. Kryper snabbt som attan och är överallt!

Han har nu börjat att ställa sig upp mot saker och har på så sätt fått ett eller två blåmärken...Mammas och pappas lilla skrutt :)


Lika som bär va.

Ikväll blev det bastu för oss som vanligt och ett bad i handfatet för Oscar.
Amanda är hos Marita och slår in sina julklappar hon handlat.


Tvillingarna har nu börjat hajja det där med att äta från mammas tutte. Bara längtar tills vi kan ta bort sonderna. De är ju i v. 35+6idag. De bara äter och skiter haha..Särskilt det sista! Går åt en hel del blöjor och i ett paket finns bara 27 blöjor så får köpa ett nytt paket varannan dag.


2:a advent

Det närmar sig julafton med stora steg. Lucia nästa helg redan. Och då kommer Eriks syster på besök från Vänersborg också. Då ska det julpyntas här hemma. Än så länge sitter bara julstjärnorna uppe.
Den här bilden är från igår efter att  jag bastat. Jag sitter och myser med Vilmer. Är så himla glad att vi fick komma hem från sjukhuset!!

Inatt var en mindre rolig natt. Oscar sov dåligt och vaknade flera ggr och Viggo var vaken från kl halv 2. Sen senare framåt 4 så vaknade Vilmer så det blev till att dubbelamma. Inte helt lätt men övning ger färdighet :) De vaknar ungefär 1 timma innan det är dags för mat.
Kl 8 vaknade Oscar. Erik kom upp vid 9 så då gick jag och vilade en stund. Man får försöka sova i olika pass. Men grejjen är den att jag måste ju upp för att pumpa så att de får mat.Så här ser deras babykorg ut som de ligger i förresten..


Imorrn ska vi till sjukhuset igen för att synundersöka både Viggo & Vilmer. Sen efter det blir det vägning och sånt.
Amanda ska med Marita till stan och handla julklappar.


Annars idag så har det varit en bra dag. Vi har fixat med köket och plockat lite här hemma.
Nu har vi fått igång akvariet. Köpte några guppies att ha där i.Får se hur länge vi lyckas hålla dem vid liv.

Min mamma var här och åt mat och hjälpte till med barnen. Oscar blir ju lite smått grinig på eftermiddagarna när han är trött...  Här sitter hon och matar Vilmer med sin syrra på tråden.

Nu sitter Erik och jag och ser på sanningens ögonblick med en brasa tänd.

Kom på att jag måste lägga in bilder på lekrummet som vi gjort iordning.
Lite rörigt efter att en viss herre har varit där och invigt rummet. Men vad gör det!?


Erik har hyrt en film att se efter tv:n: Welcome home Roscoe Jenkins. En komedi. Får se om jag orkar hålla mig vaken, beror på hur pass bra filmen är :)
Nu vill Erik strippa. Ni kan ju tänka er hur varmt det är i vardagsrummet nu...ojoj nu har tröjan åkt...vilken pudding!!





Äntligen hemma

Nu är pojkarna och jag hemma sedan i onsdags. !!
Nu är det bara att finna nya rutiner för att få allt att fungera så smidigt som möjligt här hemma.
De har ju ännu kvar sin sond och sondas 6ggr per dag. Allt har gått hur bra som helst hittills och det är hur skönt som helst att hela familjen är samlad.

RSS 2.0